Wednesday, May 17, 2017

Proving that Pink Floyd has no depth, Part Three: The Dark Side of the Moon

You got me this time. There is nothing wrong with this album. Not sarcastic or joking, it is a legitimately good piece of rock music? Do you know why is that?

-Because it contains the least amount of crappy David Gilmor solos. 

No other reason. It still can't match any other rock classic, but that is not that important, I can actually listen to this one. It didn't bring anything new to rock music, but it isn't downright horrible over-the-top mediocre bullshit like their other "masterpieces".

The lyrics, as always, are shitty, the worst are "Money", "Breathe" and "Eclipse", which are basically generic uninspired young adult poetry about their respective subjects. If you are shallow it might make you feel heuristic reading them, have fun and fuck you.

Believe it or not, there is a goddamn exception. "Eclipse". The only lyrically non-ephemeral piece is finally, a breakthrough from boring workplace chatter, it talks about something about being crazy or whatever, but reading through it is great fun. The ending is frivolous, but at least it isn't like The Wall.

Forgetting about this album is also, very easy, thank fuck. It doesn't infuriate because of some classless pseudo-intellectual element, and it doesn't make your head hurt with 25 of the same solos. I really appreciate this, I can say it is at least, on the same level as Imagine Dragons. 

I have to compare these bands more, now that I think of it. Both have enough rock elements to make them rock, and both lack the character, only breaking through on very rare occasions, and what remains is just the image of a person, in the shower, pissing towards the ceiling and hitting his mouth, achieving nothing.

To finish off what will probably be a 3-part series, since I can't be assed enough to check out "Animals", I have to say. You know, the band that wrote "Have a cigar", the one that doesn't sell out and just wants to be understood by teenagers? They keep removing their shit from the internet. Pink Floyd has a collective net-worth of over $5.000.000 however, YouTube and losing some twenty thousand dollars is a painful hit to their rocker life-style of buying houses and doing boring old-people shit.

Saturday, May 6, 2017

Поезија за детството

У нашето маало,
Кога бевме мали,
Има едно будало,
У женски партали.

Сите не замараше,
Никој не го ферма,
Секој го шамараше,
Пропаднана сперма.

Еден ден ми дума,
Вошливата чума,
У шумата да идам,
Со него да се видам.

Сам тамо го гледам,
Со него зиам, седам,
Кажува дека ме сака,
Подава ми десна рака.

Тамн да ме гушне,
И јазико да си мушне:

Акнам го еден бокс,
Зиам една даска,
Рендам му ја од грбо,
Крв му тече од сегде.
Писка како пичка.
Клима на едно колено,
Сака да избега,
Давам му да се оддалече
И зиам еден камен,
Погодам го у главата,
Плсине крв како фонтана,
И леже така така пет минути.

После ние дознавме,
Откоа се врнав главен,
Дека додека спавме,
Најделе го удавен.

Те шо се десило,
Откоа си ојдевме,
Вака и вака било,
Од заедно коа бевме.

Мајка му ко кара,
Да уче повише бара,
Нема кој да го теше,
На ортомата се реше.

Плаче се кај капелата,
Фацта, модра целата,
Мајка му демек чекала,
Од таков гад не спала.

После покасно там седеме,
Треба још бајки да редеме.

Ојде си оваа мајка му,
Набутаме се раздавулки,
Зиаме еден по еден,
Мочаме и плукаме по гробо,
Заебаваме се тамо у темно,
До полноќ само крекање,
Кажуваме кој дека го ударал,
И каков токат го залепил,
Заебаваме се и за мајка му,
Оти е крава дебела смотана,
Разведела се со маж и,
Оти и он бил такво обрнано,
Уште маленки, а викаме си,
Абе со такви смрдежи,
Така само, да им се мочам,
У племето у газ праено.

Thursday, May 4, 2017

Најди акорди, „Ја го ебам законо“

1
Не те ебам два посто,
И се шо ми баратеш,
Со глупи филозофии,
Само куро клатеш,

2
Још ле не е јасно,
Шо ќе се дешава?
Искочи надвор и
доста куро маваш!

3
Овоа ми е оче наш,
Овоа е молење,
Ако стегаш путката,
Че дое до болење!

4
Не стаам кондоми,
Оти не ми е убаво,
Нека биде шо биде,
Само клецај право.

5
Нека забремене,
Мисли си ќе плаќам,
Нош у абдомено,
И по друга пичка фаќам!

6
Ако мислеш дека делам
Малолетни и венчани,
Наведни се малце,
И за куро ми се фани!

7
Ебам ли ви закони,
Ќе ебам шо ќе стигнам,
Не сам ја смотан,
Само една да дигнам!

8
Еден закон важи,
Ако дупчето е тесно,
Лизга горе доле,
И свршувам ногу лесно!

РЕФ
Ја го ебаааам законо,
НЕЛЕ Е ЈАСНО?!
Ја го ебаааам законо,
ИЗЈАСНИ СЕ АЈДЕ!

1
У уставо се мочам,
У библијата свршувам,
На возвишени чуства,
Ќерките ги мувам!

2
Ја лично би исклал,
Се шо мож да дума,
Ама оргазамо е тај,
И леш да е од чума!

3
И вените ќе бодам,
Џигерите нека литат,
Оти ми е по куро,
Ако сакат нека питат!

4
Ќе крадам од црвен крст,
За да купам дрога,
Доста држеш јајца,
Оти баба ти е строга!

5
Ќе ги лажам моите,
И пари ќе им џапнам,
Само оти ми дојде,
Печурки да си лапнам!

6
Од пријателите ќе зеам,
Колку имат книжни,
Колатерална штета тоа,
А не другари ближни.

7
Ќе запалам се шо видам,
Ќе уништам се шо гледам,
Не сам копеле глупо,
Па се стандард да следам!

8
Нека ми најдат трупо,
У смрдлива хотелска соба,
Забравете ме ако сакате,
Ама овоа е мојта доба!

РЕФ